Adoptie Vincent

 
 
Als bedrijf zoek je naar goede doelen om te steunen en het liefst degene die met jouw donatie werkelijk iets goed doen.

Wij zijn er zeker van dat dat bij Stichting Leeuw gebeurd.

En om die reden hebben wij bij V Adam-Installatietechniek vanaf heden De Poema en naamgenoot "Vincent" geadopteerd bij Stichting Leeuw.

Vincent is onze geweldige poema. Hij wordt ook wel een bergleeuw of zilverleeuw genoemd. Poema’s leven in Midden- en Zuid-Amerika. In grote delen van Amerika is de poema inmiddels verdwenen. Poema’s leven solitair en zijn niet agressief.... en zo is Vincent. Hij is een stoere poema-man met een bepaalde stress-gevoeligheid. Vincent speelt graag, al is hij wel snel op de speeltjes uitgekeken. Vincent eet ook graag en kan daarna, als een echte kerel, heerlijk liggen uitbuiken in z’n verblijf. Wat Vincent ook leuk vindt, is poepen in water. Iedereen is dol op Vincent. Vincent zal wellicht in de toekomst deelnemen aan een fokprogramma voor het behoud van zijn soort.

LAAT DE LEEUW WEER BRULLEN

Er is bijna geen dier dat meer tot de verbeelding spreekt dan de leeuw. Zijn kracht, snelheid en uitstraling maken de leeuw zowel geliefd als gevreesd. Echter, de tijd dat de leeuw onbevreesd in het wild kon leven is al lang voorbij. Tijgers, leeuwen en andere katachtige roofdieren worden wereldwijd ernstig bedreigd. Stichting Leeuw wil dieren in nood weer een toekomst in het wild geven.

De stichting heeft op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna een groot opvangcomplex gebouwd waar katachtigen kunnen worden opgevangen. Het centrum is een tussenstation voor gepensioneerde circusdieren, dieren die om diverse redenen een dierentuin moeten verlaten en dieren die gered worden van slechte leefomstandigheden. Stichting Leeuw werkt samen met lokale partijen in het buitenland om grote parken te creëren waar opgevangen dieren in (semi) vrijheid kunnen leven. Raszuivere dieren die sterk genoeg zijn om in het wild te overleven zullen uiteindelijk weer vrijgelaten worden in de natuur. Oudere dieren, dieren met lichamelijke of geestelijke gebreken en dieren van een gemengd ras zullen een zo vrij mogelijk bestaan tegemoet gaan in grote omheinde parken.